Sapjes persen

Afgelopen zaterdag organiseerde kinderboerderij De Kooi organiseerde Dag van de Stadslandbouw met leuke activiteiten voor kinderen en (groot)ouders.
Ook educatieve tuin De Enk was vertegenwoordigd met het maken van sapjes uit diverse groente (komkommer, spinazie, sla, bleekselderij, krootjes, peen), fruit (appel, peer, tomaat) en kruiden (basilicum, melisse, munt). 
In de sapcentrifuge kunnen hele stukken groente en fruit worden verwerkt met als resultaat een heerlijk glaasje sap. Sommige combinaties zijn heerlijk (vooral zoetig fruit en peen) en sommige heel gewaagd (radijs met spinazie). De meeste mensen vonden hun eigen samengestelde sapje het lekkerst.
 
Naast het sapmaken konden bezoekers kennis maken met het thema Stadslandbouw. Er was voor kinderen activiteiten, zoals graan malen, boter schudden, broodjes en pannenkoeken bakken, aardappelwokkels maken, popcorn maken en een zaadbom maken om bijen te helpen.
Ondanks het bescheiden aantal bezoekers was het zeer gezellig. Iedereen had voldoende aandacht en tijd voor de activiteiten. En maakte deze zonovergoten lentedag tot een succes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gallen en gaten op bladen

Schooltuin Vreewijk, al 65 jaar jong