Zoemende gasten: Insectendag tussen de planten

Niet alleen mensen maken gebruik van een hotel. Er zijn ook insecten die massaal een hotel intrekken. Welke zoemende gasten dit doen, leer je op de informatieve insectendag.
 
Naast informatie over insecten wordt de bezoeker geprikkeld zelf een insectenhotel te maken. Innovatie, creativiteit en duurzaamheid staan daarbij voorop.
 
Bijenkorf en andere hulpmiddelen
Bezige bijen
Daarnaast kunnen bezoekers ook aan de slag met het bijenproduct bij uitstek… honing! Het zelf maken van honingscrub, honingcrème, een honingmasker en een zwoele honinglippenbalsem is ook een mooie uitdaging op de insectendag. Laat de zomer maar komen, want wij hebben een cosmetische “bijenlijn”.
 
Zoveel gezoem
Allerlei solitaire bijen, met tot de verbeelding sprekende namen als metselbij, behangersbij en groefbij, worden deze dag in het zonnetje gezet. Zo kan de bezoeker een aantal solitaire bijenkasten van binnen bewonderen.
 
Gaat het zoemen in je hoofd van alle informatie en indrukken op deze dag? Dan kun je onder het genot van een drankje en een honingkoekje heerlijk genieten van de tuin.
 
Zoemt u ook binnen op zondag 26 mei van 13.00-16.00?
Toegang gratis

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gallen en gaten op bladen

Schooltuin Vreewijk, al 65 jaar jong