Kindertuinen gereed om te tuinieren

De grond van de schooltuinen is geëgd en er zijn al paadjes uitgelopen. Volgende week mogen de leerlingen van groep 6 die dit seizoen een tuintje hebben, een speurtocht lopen over de tuin, zodat zij weten waar alles te vinden is.
Leerlingen van de Bloemhofschool gaan dit jaar tuinieren volgens de beginselen van de permacultuur (duurzaam tuinieren). Zo worden bij permacultuur aardappels gepoot op een speciale mulchtechniek. De aardappels worden min of meer ondiep gepoot en elke keer opgehoogd met een mengsel van mulch en compost. Zwoegdonderdag
Ook de deelnemers van het permacultuur-project hebben afgelopen donderdag op deze wijze aardappels gepoot. Tevens hebben ze fruitbomen en –struiken op het aangrenzende korfbalveld geplant. Dit met toestemming van de beheerder van het terrein; S&R-sportvelden. Binnen enkele jaren kunnen we hier de hazelnoten, lijsterbessen, rode en zwarte bessen plukken. Jammer genoeg was het deze dag regenachtig weer en waren sommige deelnemers door-en-doornat geregend; het werd een zwoegdag. Maar voor de planten en struiken is het wel groeizaam weer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gallen en gaten op bladen

Schooltuin Vreewijk, al 65 jaar jong