Baby pompoen
De tweede
pompoen die ik in het zonnetje wil zetten is de Baby pompoen. Deze kleine
bolronde vrucht is met een diameter van nog geen 10 centimeter een van de
kleinste eetbare soorten.
De schil van de pompoen is geribbeld en oranje tot donkeroranje van kleur. De vrucht bevat middelgrote zaden die meestal niet gegeten worden. Het vruchtvlees heeft een fijne structuur en is zoet van smaak.
De schil van de pompoen is geribbeld en oranje tot donkeroranje van kleur. De vrucht bevat middelgrote zaden die meestal niet gegeten worden. Het vruchtvlees heeft een fijne structuur en is zoet van smaak.
Hoe snijd
je een Baby pompoen?
Wil je de pompoen
gebruiken om te vullen? Snijd het kapje van de baby pompoen af en hol de
pompoen uit met een lepel. Diverse vullingen zijn mogelijk van hartig tot zoet.
Wil je de
baby pompoen verwerken in een gerecht? Snijd de pompoen in kwarten en verwijder
de zaden. Je kunt de kwarten pompoen nu schillen met een dunschiller.
Reacties
Een reactie posten